6 pași prin care Marea Neagră poate fii numai a ta

Înțeleg că pentru mulți români Marea Neagră nu este o variantă bună de luat în calcul când vine vorba de vacanță. Este adevărat, litoralul românesc a suferit câteva modificări, a trecut prin niște transformări, a încasat câteva valuri prea puternice pentru el, dar recunoașteți! E o senzație plăcută când stai pe plajă, mergi prin nisipul călduț și te uiți la o mare românească liniștită care te invită să faci o baie răcoritoare.

Eu nu merg de multe ori în vacanțe, dar în ultima perioadă am tot căutat pe net opțiuni pentru o vacanță liniștită, pe pământ românesc. Chiar dacă există sute de site-uri pregătite să iți promită marea cu sarea (pun intended) eu zic că trebuie să căutăm bine și să fim chibzuiți și atenți.

Eu am urmat 6 pași pentru o vacanță bine pusă la punct.

1. Vreau să vă vorbesc de experiența mea cu agenția de turism litoralulromanesc. Site-ul are un aspect simplu, facilitând căutarea și iți oferă deschis toate opțiunile și informațiile de care ai nevoie – până și albastrul folosit de ei te trimite cu gândul la relaxare și mare. Am reușit să găsesc foarte repede destinația dorită, mai ales că principalele stațiuni sunt plasate pe partea superioară a site-ului. Uite că vin, cazare litoral, uite că vin, Neptun-Olimp! Sincer am vrut să merg e mâna lor mai pricepută și am ales recomadarile lor în materie de hoteluri. P.S. Au prețuri pentru orige buget, iți este garantată șederea într-un hotel fară niciun risc, ai o proveliște uimitoare și bineînțeles că te bucuri de tot confortul pe care îl meriti.

2. Dacă intri acum pe site o să vezi că ai posibilitatea să iți rezervi vacanța de vis fix în luna cea mai firbinte de vară. Desigur poti pleca la mare si mâine, doar să te împrietenești cu vremea de acolo. De asemenea, prețurile difera în funcție de perioada pe care o alegi si bineînțeles că ai oferte speciale pentru anumite perioade. Eu una vreau că în luna martie să îmi rezerv o vacanță de 5 zile pentru luna iulie. Nu august, nu septembrie, cred că iulie este luna cu adevărat perfecta pentru litoral, iar pentru cazare Neptun-Olimp, pentru o zonă cu adevărat deosebită, este alegerea ideală. Mai ales că eviți aglomerația uriașă din august sau vremea mai puțin plăcută din septembre.

3. Pentru că trăim în vremuri mai sigure și mai bogate tehnologic, când a venit vorba de plată am ales, fară să clipesc, plata cu cardul. Este cel mai ușor, rapid și nu ai grija că banii nu ajung unde trebuie. Pe lângă toate astea stiu că nu trebuie să am grijă să nu rătăcesc bănuții până să ajung la hotel și așa mă pot bucura de vacanța mea. Pe lângă toatea stea, să ai grijă de un card este mai simplu decât să numeri mereu bănuții care nici nu mai știi pe unde să îi ascunzi când ești pe plajă (mai ales daca ești puțin paranoiacă așa ca mine)

4. Pentru că este o vacanță pe care am așteptat-o de prea mult timp, nici nu vreau să mă gândesc să-mi limitez confortul în vreun fel. Pentru comoditate și pentru relaxarea supremă de care am neapărată nevoie după ani de munca fară pauză, all inclusive este alegerea mea. Poate este o alegere egoistă, însă vreau să simt că sunt într-o vacanță cu adevărat, așa că sfătuiesc oamenii care se gândesc la o vacanță în Romania să profite de toate frumusețile ei și să nu se zgârcească pentru că experiențele trăite acasă sunt cele mai frumoase. Chiar acă bugetul îți e puțin deășit nu uita că poți oricând să plătești în rate și să te bucuri de același confort.

5. Iar pentru că o vacanță de una singură este destul de tristă și nu cred că este trăită la intensitate maximă, singura persoană cu care aș vrea să petrec zilele însorite ar fi cu persoana dragă de lângă mine care mă srijină și cu care stiu că o să colecționez câteva amintiri uimitoare.

6. Și dacă tot a venit vorba de amintiri grozave, cum să le creezi dacă nu iți ieși din zona de confort? Nu petreci 5 zile lenevind pe plajă, ci încercând mereu lucruri noi. Aș încerca să explorez locuri necunoscute, atracții turistice, să învăț despre zonele mai puțin populate ale localnicilor, eventual aș alege mini croaziere pe mare ca să simt mai de aproape frumusețea mării liniștite. La polul opus aș alege adrenalina unui jetsky, poate și alte activități pe mare.

Aș încerca să văd întreaga țară, de la Dobrogea veșnic țânără și plină de tradiție, la marea mereu primitoare la malul căreia să ai un sărut de poveste. Aș încerca să las granițele închise sufletului și să explorez frumusețile pământului românesc.

Articol scris pentru SuperBlog 2020 – spring edition. Proba 10

One Reply to “6 pași prin care Marea Neagră poate fii numai a ta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *