Ai grijă de tine

Ce înseamnă de fapt “Ai grijă de tine!”? Oamenii, mai ales în această perioadă mai dificilă percep diferit grija și ce trebuie să însemne ea pentru oamenii dragi nouă.

Fiecare om în parte trebuie să aibă grijă de el și de familia lui.

Ce înseamnă grija?

1.  O dietă sănătoasă,

2.  Mișcare cât mai multă,

3.  Un consum de apă suficient,

4.  Un corp sănătos,

5.  O piele protejată,

6.  Un stres controlat,

7.  O protecție adecvată.

Având în vedere că pandemia și situația actuala din România și din întreaga lume nu face decât să ne mărească gradul de îngrijorare și de stres, eu sunt de părere că o comunitate sănătoasă nu este direct proporționată cu un nivel al fricii ridicat.

De peste 130 de ani, misiunea Farmec este de a oferi produse de îngrijire personală la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, din ingrediente atent selecționate. Grija este văzută altfe de experți. Este măsurată astfel și iți este servită mereu cu mare atenție și cu detalii și amănunte legate de cum să stai departe de microbi, virusuri sau boli în timp ce oferi timp și frumuseții tale unice.

Cel mai mare producător român de cosmetice este sursa ta din care îți poți transforma comunitatea și de ce nu, țara cu puțin noroc, într-o nebuloasă de oameni care stiu să aibă grijă de ei și care stiu să nu se lase pradă gurilor rele.

[oxilab_flip_box id=”4″]

Ce schimbări aș vrea să văd pentru ca țara sau cel puțin cartierul meu să rămână curat și să fie un model de urmat? Ei bine, sunt câteva idei pe care le coc de ceva timp:

A – Cu privire la COVID-19

1.  O misiune clară, o triere severă a oricărei informații care ajunge în online și la tv, care se presupune că înștiințează populația și le aduce ultimele noutați,

2.  O transmitere simplă și clară a informației pentru ca oamenii să știe de la început ce au de făcut și cum să lupte împotrivă oricărui pericol,

3.  Un respect fata de mediu mai mare. Reciclarea să fie literă de lege. Fiecare om acasă să aibă cele 3 containere mititele de gunoi pe care să îl separe de fiecare dată.

4.  Sprijinirea pe cât posibil a segmentelor cele mai grav afectate ale țării precum spitalele și vârstnicii.

5. Gratuitate la livrarea de alimente pentru oamenii care nu își mai permit, care și-au pierdut locurile de munca, care au intrat în șomaj și a bătrânilor care nu au alt sprijin.

6. Dacă poți, stai acasă orice ar fi.

B – Cu privire la oameni și schimbări în general

1.  Respectarea valorilor morale ale indivizilor și respectarea oamenilor în general. De foarte multe ori, din frustrare sau prea multe probleme acasă, oamenii uită să mai respecte alți oameni, să îi mai salute sau să le ofere prioritate în trafic sau în general. Într-adevăr, oamenii sunt diferiți, iar cu unii poate nu te poți înțelege, dar fii tu ăla care vede partea plină a paharului și pornește-ți ziua cu o energie pozitivă mai mare, mai puternică.

2.  O soluție pusă repede în practică cu privire la transportul în comun, la facilitarea acestuia și poate la un număr mai mare de autovehicule mai performante. Acum, perioada iți lasă destul timp pentru a avea un troleibuz aproape gol sau un metrou doar pentru tine, însă depășind necazul actual, problema înghesuirii în spațiile uneori prea strâmte, lasă de dorit.

3.  Activități distractive care să scoată lumea din case și care să limiteze timpul petrecut la tv sau cu ochii în ecrane seci și posace. Se aplică în cazul în care valul de interdicții este ridicat iar oamenii se mai pot bucura de o plimbare liniștită.

Dar, normal că nu putem ignora sau evita să nu vorbim și despre elefantul din cameră. Covid-19 s-a dovedit a fi o reală problemă printre oamenii din întreaga lume, iar multe știri și informații false ajung la urechile oamenilor mult prea ușor. Cea mai mare problemă nu este existența acestor știri cât panica oamenior care se instalează aproape instant, iar deciziile luate sunt rapid regretate.

Un atac de panica nu este un lucru de joacă. Este o situație destul de profundă care iți poate afecta stilul de viață destul de grav. Neînțelegerea problemei sau acționarea în neștiință este și aceasta una din efectele secundare ale slabei informării.

Trebuie să existe un filtru prin care să treacă toată informația care ne ajunge la urechiușe, vrem nu vrem. Documentarea este una din soluțiile pentru a îndepărtă posibila paranoie care așteaptă să se instaleze.

[oxilab_flip_box id=”3″]

SFĂTUIESC OAMENII SĂ REZISTE. SĂ CREADĂ CĂ #TOTULVAFIBINE ȘI CĂ PERICOLUL SE POATE EVITA.

Se simte o tensiune uriașă în aer, fie că ești lucid sau ai trecut deja printr-o criză mai puțin plăcută cu privire la corona virus. Cert este că oamenii trebuie să se protejeze cât se poate de bine. Chiar dacă este ceva trecător, chiar dacă este o catastrofă mondială, chiar daca te-a afectat deja destul de drastic sau te-a lasat rece.

Cert este că o prevenție adecvate, aplicată din timp nu este niciodată o idee rea. Ai grijă să ai grijă, de tine și de cei din jur.

[oxilab_flip_box id=”2″]

Informații de interes general cu privire la optimizările si ofertele pe care le oferă Farmec:

“Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, începe producția a două noi produse igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%: Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini. Produsele acționează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătății. Portofoliul actual mai cuprinde alte două produse pentru igiena mâinilor și a suprafețelor: Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure și Nufăr Dezinfectant Universal.” – comunicat de presa Farmec

“Pentru distribuirea acestor produse igienizante – realizate în regim de urgenţă cu resursele existente – vor fi prioritizate solicitările pentru consumul colectiv, respectiv din partea instituțiilor publice, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus COVID-19. Apoi, în funcție de stocuri, produsele vor fi distribuite și către canalele de vânzare pentru consumatorii finali.” – comunicat de presa Farmec

Articol scris pentru SuperBlog 2020 – spring edition. Proba 15

One Reply to “Ai grijă de tine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *