E-mark: Bună, ce faci? Vrei să-ți semnez un zâmbet? :D

Mai ții minte când trimiteai bilete prin ore? Când îți plăcea un băiat sau o fată și nu știai cum să-i spui?

Ei bine, vremurile alea au trecut.

Hai să ne întoarcem în prezent și să ne uităm puțin la frumusețile tehnologice lângă care viața noastră ne e mult mai ușoară.

 Aaaaa, frumos sentiment, nu-i așa?

Acum hai să ne întoarcem în trecut, la ora de biologie când nu știai ce e aia o moleculă și nici la ce e bună pentru că foița aia minusculă pe care ai scris prea târziu azi noapte și care s-a mai și părat de la sudoarea provocată de emoțiile din timpul testului, e mâzgâlită și nu știi să faci diferența dintre segmente și extremente (true story there). Aaaa. Ce amintiri frumoase.

Acum hai să alergăm repede la dispozitivul asta uimitor care te tot trimite ba în trecut la în prezent, să ne oprim în prezent și să ne amintim  rețeta clasică de la medic. Știi, când mergi la medic și îți spune ce e în neregulă cu tine, lucru care te face să realizezi că dacă căutai tu singur toate simptomele pe net te-ar fi costat mai puțin. Doctor care apoi îți scrie rețeta aia super interesantă pe care nimeni nu o înțelege și pe care tu o iei temător, dar încrezător totodată că poate cu toate pastilele de le vei lua toate grijile tale o să dispară? Mai știi? Apoi te duci cu rețeta drăguță și frumos desenată, în scrierea cuneiformă, la drăguța farmacista (care, după părerea mea a făcut atâția ani de facultate ca să știe să-și mascheze panica din privire când primește o astfel de rețetă și care nu vrea să intri și tu în panică fiindcă e clar că nu înțelege o iotă din ce e scris acolo). Farmacista îți zâmbește, îți aduce pastilele, fiolele, sirotul și pleci de acolo super încântat. Apoi ea poate respire ușurată.

Acum hai să mergem înapoi în trecut, când îți repetai la nesfârșit semnătura pe orice foaie aveai prin acasă sau la sfârșitul caietului de teme până reușeai să dai naștere unei hieroglife greu de imaginat și imposibil de copiat. Făceați competiții în clasă cu cine are cea mai tare semnătură, căutai tutoriale de cum să ai o caligrafie perfectă și ce stilouri trebuie  să foloseșți.

Acum hai să revenim în prezent când și un X mare poate fi o semnătură sau în momentul în care apare semnătura electronică.

Hai să mai călătorim odată în trecut când îi cumparai mamei felicitări de ziua ei sau de ziua mamei și nu știai ce să scrii pe ea. Căutai citate pe net sau te sfătuiai cu alți prieteni cum să faci și ce e mai potrivit să scri deoarece credeai că “Dragă mama, te iubesc!” nu ajunge.

Ce frumos era dacă aveam vreo metodă mai citabilă, mai drăguță, caligrafică, perfectă prin care să-ți lași amprenta…

Dar hei, cred că există.

Prima dată când am auzit de e-mark, eram pe un site pe net și mi s-a părut o idee tare de tot. De ce zic asta. Mereu mi-au plăcut ștampilele. Alea de birou parcă îți ofereau o oarecare putere când auzeai acel zgomot puternic pe care îl făceau. Urma lăsate pe hârtie, peste scris sau într-un colț undeva, ieșea în evidență, se vedea armonios și îți atrăgea atenția.

Cât alergi după ștampile în ziua de azi? Este incredibil ce putere au.

Pe de altă parte, mereu mi-au plăcut ștampilele personalizate, amuzante, pe care să le poți folosi în scop personal, fără să faci parte din vreo mare organizație. O ștampilă electronică unică, ce se poate folosi în orice scop doreșți, fie că ești o mare companie care ține la imaginea ei sau te interesează creativitate pe care ți-o oferă Colop și o ștampilă aparent banală.

Imaginează-ți biletul ăla super drăguț pe care îl scri acasă și pe care i-l strecori tipei de care îți place în ghiozdan (dacă se mai practică așa metode străvechi). Imaginează-ți cum poți scrie o rețeta mai citibilă (sau măcar numele de doctor să se poate descifra). Imaginează-ți cum îi scri mamei o felicitare drăguță, pe care o semnezi elegant și pe care ea să o poată păstra mult timp. Și imaginează-ți un text mic, semnificativ super drăguț, care să arate perfect pe o foie de hârtie, fără prea mare efort!

O mișcare simplă, dintr-o singură mână, o aplicație care își dictează textul pe care îl vrei ștampilat, alege culoarea, designul, fontul și uite cum o semnătură se transformă în artă.

Nu-i așa că trăim niște momente unice? 😀 

Articol scris pentru #SuperBlog2019 – Proba 10

One Reply to “E-mark: Bună, ce faci? Vrei să-ți semnez un zâmbet? :D”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *