Fashion trends – între decență și haos

Amintește-ți anii 90, cu pantalonii cu talie înaltă, nelipsitele topuri scurte, rochiile simple, botinele în culori metalice, spiritul tânăr, siluetele zvelte, Nirvana și inspirația deplină oferită de serialul monumental FRIENDS.

Amintește-ți-o pe Rachel Green și numeroasele ei ținute atent alese care s-au reinventat și care se caută și astăzi. Un stil romantic, clasic, cu carouri, fuste scurte, pulovere moi – trendsetter-ul unor ani colorați, o nesfârșită oază de inspirăție și azi. Caut-o pe Monica Geller și stilul ei mai comod, practic și totodată feminin care contura în stropi subtili o femeie independentă și puternică.

Stilurile, moda, trendurile sunt reinventate, renăscute, înbunătățite și marchează fiecare an într-un mod unic.

Călătorești în trecut ca să-ți descoperi viitoarele preferințe în materie de modă.

Este destul de simplu să îți găseșți stilurile definitorii care te vor scoate în evidență apelând la câteva note fine dictate de anii trecuți.

Ia pozele părinților, ale bunicilor din tinerețe și o să afli imediat cum volanele, mânecile în clopot, rochiile largi, fustele vintage, sunt acum la mare căutare cu titlul de romantism, feminitate și trend al zilelor noastre.

Nu spun că nu au existat și urme mai ponosite și câte o alegere ridicolă pe ici pe colo, dar trebuie apreciat faptul că e ușor să găsești frumosul, dacă derulezi filmul cu cel puțîn 20 de ani.

Ia Answear, de exemplu – îmbină branduri cu gust, dă naștere unor tendințe noi, unor combinații de culori moderne și totodată perfecte pentru un anumit sezon, se inspiră din trecut aducând și puțină nostalgie, are o gamă colosală de posibilități de combinații și te costă doar un click să descoperi un univers care-ți poate caracteriza stilurile propri.

Închide-ți dulapul în fața căruia ai petrecut deja toată seara gândindu-te la ce e mai bine să porți mâine, deschide laptopul, pc-ul sau ia-ți telefonul și prinde trendurile din această toamnă.

Nu face combinății prea drastice, nu te arunca cu capul înainte; doar nu vrei să dai startul unui trend haotic, precum cizleme peste genunchi din denim. Ok, am înțeles, ai văzut-o pe Jennifer Lopez că le poartă, dar asta nu înseamnă că trebuie să o faci și tu. Actorii din Friends nu s-au îmbrăcat singuri. Poate vrei să-ți porți pantaloni preferați de trening cu sandalele alea noi cu paiete, ca apoi, 10 ani mai târziu să te întrebi ce era în neregulă cu tine. Nu lua totul ca atare. Fii precaută!

Potrivește o geantă clasică, neagră sau vișinie cu în palton bej. Alege o fustă cu croiala în A și niște botine cu animal print – unul din trendurile mele preferate. Fii îndrăzneață, dar nu exagera. Fii feminină și jucăușă într-un sacou teddybear, moale, călduros, în culori pastelate și combină-l cu ce rochie îți face cu ochiul de pe answear.ro.

Găsește-ți partea romantică în volane rozalii sau în mici detalii care-ți întregesc imaginea.

Acum să nu uităm că și domnii au locul lor caracteristic, rezervat în loja trendurilor de anul acesta. Nu trebuie să fii James Bond că să arăți bine, trebuie să cunoșți câteva detalii cheie, definitorii stilului și confortului tău. Poți oricând să alegi pulovere simple, în stil retro și culorile pământii. Încearcă culorile neon cu jeanși negri sau diversitatea de paltoane bărbăteșți cu o pereche de pantaloni clasici. Hm… destul de fermecător, nu?

Lasă diversitatea să te definească. Am spus „stiluri” peste tot, cine a zis că trebuie să ai bătut în cuie, doar unul? Dă frâu liber imaginației, prinde-ți bine bazele care-ți scot personalitatea în evidență și nu mai certa dulapul că nu îți prezintă cele mai noi tendințe când îl deschizi. Uite că acum am făcut-o eu.

Articol scris pentru #SuperBlog2019 – Proba 1

One Reply to “Fashion trends – între decență și haos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *