Flori de primavara

Nu stiu cum se face, dar de câțiva ani, martie iți inspiră acel sentiment de relaxare, bună dispoziție și fericire supremă când ai scapăt de o iarnă grea, de frig, de ger, de hainele în prea multe straturi. În sfârșit, te poți bucura fară îndoială, de o vreme caldă, de zile senine, de mai multe zâmbete și îndeosebi de mult așteptata vară.

Martie este luna cadourilor pentru doamne și domnișoare ceea ce face femeile deopotrivă de 2-3 ori mai fericite indiferent de vârstă. Chit ești singură, ideea vremea se îmbunătățește iți îmbunătățește și ție starea sufletească și parcă speri mai cu patos la aventuri mici sau mari care ți transforme lunile ce urmează în momente deosebite.

Nu contează ai 20 de ani, ești la scoală cu prietenii, cu amicii și planificați o escapadă pe la Constanța, un weekend de nebunii și distracții, un festival de muzică sau pur și simplu 2 nopți de cluburi și plimbări la răsărit; nu contează iți iei liber de la muncă  dai o fugă până la munte sau negociezi cu soția cu cine lașați copiii ca  plecați în 2 undeva relaxați. Nu contează ai 80 de ani și preferi stai în curte sau în balcon cu o ceașcă de ceai și o pisică în poală, nu contează ai o discuție hazlie cu nepoții sau pleci cu ei prin parc jucați. E vremea faci tot ce nu ai reușit până acum… tot ce țiai dorit de anul trecut… tot ce poți și ce-ți permiți. E timpul tău.

Îmi place este timpul în care natura și viața te invita la relaxare, te invită  iei o gură mare de aer și respiri adânc, te liniștești, vezi cum mediul călduț de invită la un dans liniștitor. De multe ori, în graba zilelor prea pline, natura uită  se mai trezească la viață și prin orarul nostru mult prea încărcat, așa pleci la drum cu capul deja plin, stresat. Mie îmi place relaxez ascultând o muzică bună, cu ajutorul unor boxe Spencer portabile sau la o pereche de căști super moi și comode. Indiferent sunt la muncă sau acasă, nu las ca natura și frumusețea zilelor însorite îmi fie furate de agitația marelui oraș, așa puțină relaxare e binevenită oricând.

Ține jurnale, scrie ce ți se întâmplă, ieși afară, bucura-te de căldură, vorbește cu soarele, mergi pe tocuri chiar dacă nu te prea pricepi, învață zâmbești străinilor, mergi pe jos mai mult, mergi mai lent, inspira adânc, uită-te mai atent la oamenii din jurul tău, la clădiri, la cer. Privește cu alti ochi tot ce te înconjoară pentru acum nu te mai înțeapă fața dacăi ridici puțin privirea. Mereu s-a întâmplat ca odată ce iarna ne părăsește totul înflorească la un alt nivel. Iți place mai mult te trezești de dimineață, îți bei ceaiul sau cafeaua mai liniștit, nu te mai enervezi iți întârzie autobuzul, nu te mai supară băbuța care iți vrea locul, nu te mai deranjează șeful la muncă, nu te mai plângi de sistemul prost de organizare de la birou, nu te mai plângi de orele prea lungi din fața unui calculator; te uiți pe fereastră, vezi cum soarele-ți zâmbește, porți, în sfârșit rochia aia în care nu încăpeai iarna trecută, te simți bine și nu găsești nimic care ți strice buna dispoziție. Așa m-am simțit eu odată ce am văzut cum o zi însorită parcă le îndulcește pe toate.

Îmi place vremea caldă, desi sunt născută iarna și se presupune decembrie este luna mea preferată, uite nimic nu se compară cu căldura soarelui ce-ți sărută chipul vesel. Este altă aromă de vară, o îmbrățișare, un lung drum, o călătorie fericită. Te îmbraci altfel, ești mai mulțumit de tine, ești mai deschis pentru lucruri noi, nu mai petreci weekend-urile în casa căci e prea frig afară  faci orice.

Florile cresc, înfloresc șiți împodobesc casa, mănânci înghețată și fructe înghețate, pentru iți era prea dor de ele. Există o atmosferă de iubire și căldură nu oferă numai de soare. Ieși afara în natură, pe străzile goale și însorite, folosește un selfie stick și adună amintiri superbe chiar dacă este o banală sâmbătă și oamenii și-au făcut deja programul pentru săptămână ce urmează. Nu lăsa momentele tale prețioase se scufundă în ochii prea ocupați ai oamenilor care uită  zâmbească când trec pe lângă tine. Scufunda-te cu Spancer – IT comes home în cele mai confortabile scaune de gaming și desează-ți o altă lume activă în spatele unui ocran, creionând cărări noi cu ajutorul unui mouse și al unei tastaturi de primă mână. Lasă copilul din tine să se joace.  Lasă grijile departe și zâmbește în poze cu țoată gura, chiar daca e doar un moft, intră într-un alt univers în care pleci în aventuri uimitoare. Bucură-te din toate încheieturile, zâmbește cu ochii, cu toți dinții, cu sufletul. Natura doar așa se trezește la viață.

Tie ce-ți place cel mai mult, când soarele arde pe cer?

Articol scris pentru SuperBlog 2020 – spring edition. Proba 5

15 Replies to “Flori de primavara”

  1. Diferentele intre iarna si primavara in Irlanda sunt insesizabile. Ba chiar pot sa spun ca in martie am avut temperaturi mai scazute decat in alte luni. Imi amintesc cu drag insa de anii de liceu. Mergeam mult pe jos si primavara aducea cu ea o schimbare radicala. ❤️

  2. îmi place să mă plimb, să citesc/scriu sau pur și simplu să lenevesc la soare.
    Îmi place să îngrijesc sau plantez flori.
    Îmi plac culorile! Îmi place soarele!

  3. In ultimele luni am stat foarte mult in spatii închise iar acum, odata cu venirea căldurii am ieșit puțin să mă plimb și soarele și vremea frumoasa mi-au dat o energie pozitivă.?

  4. Eu sunt nascuta toamna, insa iubesc vara! Cand e soarele pe cer parca am mai multa energie, deschidere si chef de a ma implica in diverse activitati 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *