Cu totii stim ca iarna si schimbarile de temperatura permite frigului sa ne intre in oase si datorita lui sa ne simtim mai vulnerabili si mai predispusi unor posibile raceli si viroze destul de urate. Avand in vedere ca vremea de afara nu este nici ea foarte hotarata daca sa te lase sa iesi in tricou sau in geaca, o singura zi poate fi prea dura ca sistemul tau imunitar sa faca fata jocurilor periculoase ale vremii.
De aceea, datorita SuperBlog si Fares am ales sa-mi intaresc catusi de putin sistemul imunitar si sa lupt cu iarna care urmeaza sa vina si impotriva oricarui virus sau bacterie mai putin buna, cu produse naturale, gustoase care imbraca costumele lor speciale pentru a intra in ringul de lupta.
Vitamina C 200 – prima mea alegere. Mereu mi-a placut sa iau vitamina c, mai ales ca aveam mereu un deficit o lipsa incredibila de vutamine in corp, si tocmai bine pentru ca de-a lungul timpului, datorita ei, am putut sa ma bucur de orice vreme, oricat de cald sau frig ar fi fara sa stau la pat zile in sir dupa.

Au fost momente in care trebuia sa merg la sedinte foto la minus 7-10 grade si sa port ceea ce numai la o petrecere pe plaja in august ai purta, iar datorita faptului ca am stiut sa am grija de imunitatea si corpul meu, nicio raceala nu s-a atins de mine.
Fares mi-a daruit unul din cele mai simpatice pachetele cu vitamina C 200 – 60 de comprimate masticabile cu macese si catina.
Un comprimat contine min. 200 mg vitamina C, asigurand 250% din Valoarea Nutritionala de Referinta.
Ingrediente:
- zahar,
- vitamina C 200
- extract moale de fructe de macese si fructe de catina in parti egale 42,2mg
- ulei esential de lamaie 18 mg.
Hai sa vorbim putin si de aceste extracte din catina si macese.
Macesele

Macesele au fost folosite la greu in leacuri de-a lungul vremii pentru diferite medicamente si ceaiuru. Medicina stiintifica din Romania secolului trecut, aprecia bogatia maceselor in vitamina C, considerand ca 3 grame de coji de fructe sunt suficiente pentru a-i asigura unui om necesarul de vitamina C pentru o zi. Fructele de macese sunt apreciate pentru continutul bogat de vitamina C, carotenoide, vitaminele A, B1, B2, E, P, PP si K. Macesele au cu 40% mai multa vitamina C decat lamaile si cu 60% mai mult decat grapefruitul.
Catina

Catina este un arbore originar din Eurasia. Fructele de catina au fost folosite in medicina traditionala chineza in timpul dinastiei Tang, cu mai bine de 1000 de ani in urma. Erau folosite pentru inviorarea si energizarea organismului. Au mai fost folosite si de popoarele din Asia, zonele noridice ale Europei si Tarile Baltice. Fructele de catina au o compozitie deosebita, unica, combinand un cocktail de componente care se gasesc de obicei separat. Sunt bogate in vitamine, carotanoide, flavonoide, acizi organici, aminoacizi, micri si macronutrienti.
Beneficiile utilizatii vitaminei C in mod regulat (copii de peste 3 ani 1-2 comprimate pe zi, adulti 3-5 comprimate pe zi)
- Fuctionarea normala a sistemului imunitar
- Reducerea oboselii si extenuarii
- Rotejarea celulelor impotriva stresului oxidativ
- Functionarea normala a sistemului nervos.âmetabolismul energetic normal
- Creste absorbtia fierului
- Catina si macesele sustin rezistenta organismului si ajuta la intatirea sistemului natural de aparare al organismului.
Atentionare!!
A nu se folosi in caz de diabet si hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului
Comprimatele sunt destul de mari, dar usor de spart, au un gust placut acrisor.

Imunitate cu 7 ciuperci – a 2-a mea alegere. Avand in vedere ca scopul meu era sa imi intaresc iminutatea, era normal sa aleG si un produs nou, care este special conceput ca sistemul imunitar vestejit din timpul toamnei sa nu isi piarda toate fruzele in lunile geroase.

Fares mi-a daruit pe langa vitamina C si un pachetel dragut de Imunitate cu 7 ciuperci – 63 de copsule din 100% plante medicinale.
O capsula are 480mg.
Ingrediente:
- Extract uscat 10:1 de Reishi standardizat in min. 30% polizaharide 96mg
- Extract uscat de Shiitake standardizat in min. 30% polizaharide 96mg
- Extract uscat de 10:1 de Maitake standardizat in min. 30% polizaharide 96mg
- Enokitake 48mg
- Tremella fuciformis 48mg
- Extract uscat de Polyporus umbellatus standardizat in min. 30% polizaharide 48mg
- Ghebe de miere 48mg
- Invelisul capsulei este pe baza de gelatina animala.
Probabil ca atatia termeni necunoscuti deja te-au bolversat, asa ca hai sa vorbim putin de aceste 7 ciupercute.
Inaimte de toate este bine de precizat ca ciupercile medicinale au fost folosite de secole in China pentru proprietatile lor imunomodulatoare, adaptogene si antioxidante.

Reishi (cunoscut la noi si ca Ganoderma) contine aprox 400 de compusi bioactivi diferiti care ii confera numeroase efecte. Ganoderma are o istorie lunga in medicila traditionala din Asia pentru imbunatatirea longevitatii si sanatatii.

Shiitake este un excelent aliment folosit pe scara larga in Japonia, ar si o ciuperca utila pentru sanatatea si tonifierea organismului. Contine lentinan, in tip specific de polizaharide.

Maitake este cunoscut mai ales pentru nivelul ridicat de betaglucani. Medicina traditionala chineza foloseste Maitake de foarte mult timp. Este descris in diferite surse ca provine din dinastia Han.

Enokitake – Flammulina velutipes, sin. Collybia velutipes, din familia Physalacriaceae și de genul Flammulina. Este o ciuperca comestibila, intens cultivata in Asia, areciata pentru gustul pe care il are cat si pentru beneficiile aduse sanatatii.

Tremella fuciformis – Tremella fuciformis este o specie de ciupercă; produce basidiocarpe gelatinoase albe, de tip frondă. Este răspândit, în special în tropice, unde poate fi găsit pe ramurile moarte ale copacilor cu frunze largi. Este o specie de ciuperca adesea folosita in bucataria chineza.

Polyporus umbellatus cunoscuta si ca: bureti iepuresti, iepurasi sau prepelecut. Este mai raspandita in America de Nord, rar intalnita in Europa sau Asia. Contine polizaharide, substante cu rol antioxidant si imunostimulent.

Ghebele de miere sau ghebe tomnatice sunt ciuperci medicinale. Acest burete este o specie saprofita, care creste in Romania, Basarabia si Bucovina de Nord. Sunt o specie de ciuperci comestibile si foarte gustoase.
Beneficiile utilizatii imunitate cu 7 ciuperci (copii de 10-14 ani o capsula de 2 ori pe zi, la o ora dupa masa, copii de peste 14 ani si adulti cate o capsula de 3 ori pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului) Durata curei este de 3-6 saptamani, eu le-am folosit de aproape o saptamana.
Ganoderma contribuie la apararea imunitara naturala.
Atentionare!!
Nu se recomanda femeilor insarcinate si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Nu lasa temperaturile scazute si vremea mohorata sa te afecteze in niciun fel, ai grija de tine asa cum se cuvinte cu un ajutor mic de la Fares Orastie si sute de ingrediente naturale!
Articol scris pentru SuperBlog 2020 – ediția 21 – proba 15
One Reply to “Infrunta iarna si tot gerul cu Fares Orastie”