Innovators în steel building

Innovators în steel building – Inovatori în construcții metalice.

Am pășit în magazine și în supermarketuri toată viața, am început să privesc altfel astfel de afaceri și, odată cu pandemia mintea mi-a tot zburat în nu știu câte direcții, fapt pentru care am ajuns să-mi imaginez cum ar fi să devin star de cinema, ce discurs să țin în fața unei gazde de televiziune pentru o mare realizare la care numai cu gândul poți ajunge, cum să plec în Maldive, cum să am o casă a mea și cum aș aranja-o, cum aș avea o altă afacere super popolară unde oamenii să vină de drag.

Hai să punem accentul pe ultima idee și să vedem cum ar putea această schiță imaginară să ajungă un vis împlinit. Recunoasc că nu sunt o mare iubitoare sau fană a funcției CEO, manager general sau antreprenor. Am simțit pe pielea mea cât de greu este să lucrezi cu oamenii, să faci față provocărilor unei firme și să nu ai la cine să apelezi în caz că nu știi ceva. Să deții o afacere nu e așa de ușor pe cât lasă alții să creadă. Este multă muncă și o investiție destul de mare. Trebuie să știi să îți organizezi banii, să îți pui perfect gândurile în ordine și să ai o bază solidă, puternică pe care să-ți construiești visul.

Eu m-am gândit la un supermarket. O lume nouă, o investiție gândită bine, un nume care să adune oamenii de peste tot, prețuri pentru toți și produse romanești (ceea ce rar se mai găsește), o grădină pe acoperiș de unde să culeg toate fructele și legumele pentru aprozar. Cât de nebunească e ideea asta? Aș prefera ca hala industrială în care să se ascundă această schiță să fie capabilă să mențină toate detaliile care să o poată transforma, în cel mai scurt timp, în locul în care oamenii vin cu drag și revin de fiecare dată din diverse motive.

Frisomat România este o companie româno-belgiană. Domeniul principal de activitate: Construcția de hale metalice. A fost înființată în 1996 la Piatra Neamț. Spiritul inovator a fost moștenit de la firma mamă, Frisomat Belgia, înființată în 1978 în Antwerpen, Belgia, de către Guy Sommers. Frisomat România este printre puținele companii de construcții din România care acoperă întreg ciclul constructiv: 1 – Proiectează, 2 – Produce, 3 – Livrează și 4 – Construiește / Montează hale metalice.

Avantajele sistemului constructiv Frisomat – hale metalice prefabricate din oțel profilat la rece:

  1. Opțiuni nelimitate – Posibilități nelimitate de personalizare, însă standardizate. Fiind un sistem constructiv modular, posibilitățile de îmbinare sunt diverse, acoperind o gamă foarte largă de nevoi.
  2. Economie de timp și bani – Elementele constructive fiind ușoare, însă foarte rezistente, se economisește la transport (cost/tona transportată), la montaj (nu necesită utilaje grele de manipulare & rapiditate la asamblare), timp scurt de realizare a întregului proiect (clientul începe mai repede amortizarea cheltuielilor, față de construcțiile clasice).
  3. Soluție completă – Hala metalică este proiectată, produsă, transportată și montată de către Frisomat. În acest fel, partenerii beneficiază de expertiza Frisomat în toate etapele constructive. Se pot integra foarte multe opționale: uși mari de acces, luminatoare, copertine și console, mezzanine, poduri rulante, fațade vitrate, trape de fum etc.
  4. Fiabilitate și durabilitate – Materialele și montajul de calitate asigură eliminarea și/sau reducerea costurilor de mentenanță pe toată durata de utilizare/hală metalică. Se utilizează oțel de foarte bună calitate (S390 sau S 550), la grosime optimă, se aplică strat protector anticoroziv de Zn 275 g/mp cu +10% toleranță, pereții se realizează din tablă de 0,5-0,6 mm grosime sau panouri SW termoizolante de bună calitate.

Aș alege serviciile Frisomat pentru că sunt oamenii care nu îți dau doar o schiță arhitecturală și două idei amărâte. Ideea de la care au pornit este destul de bine ancorată într-un pachet complet de servicii pentru ca afacerea ta – supermarketul în cazul meu – să fie proiectată și construită ca la carte.

În plus, ei se asigură că materialele folosite sunt special concepute pentru ca visul meu, afacerea pe care am tot așteptat-o și care acum a crescut frumos, să dureze și să îmi aducă cât mai mulți clienți și deopotrivă alte astfel de supermarketuri împrăștiate în cât mai multe orașe.

Valorile Frisomat sunt:

  • Inovație: soluții optimizate pentru fiecare proiect
  • Partener de încredere: materiale certificate, asigurarea trasabilității, responsabilitate pentru fiecare etapă de proiect și orientare spre nevoile clientului.
  • Sustenabilitate: 50% din energia consumată la producția materialelor provine de la panouri solare, proiectăm halele, minimizând pierderile, reciclăm deșeurile.

Prin versatilitatea sistemului constructiv Frisomat și prin implicarea unui arhitect priceput, fiecare construcție/hală metalică poate să depășească scopul inițial – un simplu spațiu pentru o activitate economică. Poate să devină un spațiu extrem de plăcut arhitectural, într-adevăr reprezentativ brandului clientului, integrând perfect și în comunitate.

Orice nelămurire ai avea cu privire la achiziționarea unei hale și ce înseamnă calcul hală metalică (Halele metalice Frisomat sunt clădiri construite la comandă. Datorită gamei largi de caracteristici structurale, putem satisface cerințele dvs. Cu Frisomat există o mulțime de posibilități pentru adăugarea unor elemente individuale la proiectarea halei metalice.Halele metalice Frisomat sunt construite pentru a vă satisface cerințele specifice. Asta înseamnă că vă puteți adapta hala metalică la afacerea dumneavoastră și a nevoilor pe care le aveți) – găriți la Frisomat

Cei de la Frisomat sunt deschiși și încântați să rezolve orice problemă sau să răspundă la orice întrebare, ca tu, să fii sigur că magazinul, hala agricola, ferma de păsări, sala de sport de la Frisomat sau orice idee de afaceri ai avea, să fie exact așa cum te aștepți.

De peste 24 de ani, Frisomat susține dezvoltarea companiilor din România, prin construcția spațiilor de depozitare, producție, magazine, showroom-uri, birouri, depozite de cereale, ferme de animale. Iar prin realizarea sălilor de sport, hangare de avioane și spații de recreere susține dezvoltarea sportului și petrecerea timpului liber. Până în acest moment, a construit/acoperit peste 960.000 mp în România, realizând peste 900 de hale metalice, pentru 860+ clienți/parteneri.

Articol scris pentru SuperBlog 2020 – ediția 21 – proba 18

One Reply to “Innovators în steel building”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *