Un magazin de materiale de construcții deosebit

Chiar daca nu este singurul din Romania, Hornbach pentru mine personal, s-a detașat cu mult de alte magazine de materiale de constructii asemănătoare.

Hai sa va zic si de ce.

Zilele trecute făceam o retrospectiva asupra unor imagini superbe pe care le-am tot văzut pe net si asupra visului pe care îl are orice millennial ca si mine de altfel – sa dețină o căsuța numai a lui.

Asa ca am inceput sa-mi pun cap la cap câteva idei si câteva palete de culori perfecte pentru un acasă al meu. Cum îmi văd eu odăile de la apartamentul pe care-l visez, ce combinații de materiale sa aleg, ce culori, ce corpuri de mobila, ce decorațiuni, ce tip de ferestre si cat de mari sa fie. Bine, dar o sa va întrebati si ce treaba au toate astea cu Hornbach. Pai hai sa va spun.

Nu sunt genul de om care sa se arunce cu capul înainte când vine vorba de o idee, un proiect sau un vis pe care îl am si pe care vreau sa-l transform in realitate. Asa ca nici când visez sau îmi planific o viitoare căsuța, nu o sa stau pana in ultimul moment sa iau niste decizii. Totul se face cu cap, gândit bine si întors pe toate părțile. Aici intra toate magazinele de materiale de construcții din țara. Pentru ca ai nevoie de niste specialiști, de calitate, durabilitate si părerile si sfaturile unor oameni care fac asta de ani de zile.

A trebuit sa fac niste comparații, sa culeg de aici ceva bun, de acolo ceva bun, sa le pun laolaltă, sa ma gândesc bine ce urmează sa fac, cum o sa aleg texturile, amplasamentul decorațiunilor, mobila din fiecare camera si asa mai departe. De aceea spun ca pentru mine, acest magazin s-a detașat de restul pentru ca in mare, aici am găsit ce nu știam ca îmi trebuie: inspirație.

Am căutat in lung si-n lat un loc care sa ma ajute sa ajung la acel rezultat cald, primitor, un acasă cum il vede fiecare dintre noi – unic.

Am zis sa împărtășesc si cu voi cum vad eu camera mea de relaxare, cum as vrea sa arate si de ce am găsit răspunsul la Hornbach.

Camera de relaxare trebuie sa fie o camera cu ferestre mari care sa lasă soarele sa între, care are multă lumina naturală pentru diferite poze indoor la care ma tot gandesc de ceva timp. Trebuie sa aibă un colțișor gol pentru o clipa de inspirație din miez de zi in care lumina soarelui lovește puternic si astfel i-a naștere un mini studio personal. Trebuie sa fie încălzită si aici nu ma refer la calorifere, ci sa aibă un aer cald si comod pe care il simți imediat cum intri pe usa – cozy. O canapea mare bej intr-un colț, aproape de fereastra, lângă care sa am mereu o păturica pentru serile mai reci, pentru un moment mai tensionat când urmăresc vreun film sau cand Maia, pisicuța mea, vrea sa doarmă mai comod. Un birou roz prăfuit sta sezat lângă canapea. Pe el si-n jurul lui o sa-mi organizez toate micile hobby-uri; acolo pot da drumul imaginației si creativității. Pe peretele din stânga biroului stau tablourile mele, pictate de mâna in culori pastelate care sa completeze frumos camera. O masuta de cafea rotundă, nude, sta așezată in fata canapelei pe care o sa am mereu câteva lumânări parfumate mari, mereu aprinse, dar si câteva decorațiuni simple. O sa agat un panou mare pe peretele din spatele biroului unde sa păstrez unele dintre cele mai frumoase aventuri prinse in zeci de poze zâmbărețe – si astea pot si motive de inspirație pentru viitoare proiecte personale. Mai am nevoie de un TV pe peretele din fata canapelei pentru maratoanele de filme alături de cineva drag si un bol mare de floricele.

In cuvinte mici este o idee simpla, dar atât de draga si dorita încât știu ca odată pusă in practica o sa-mi transforme biroul plictisitor pe care il am acum in cel mai iubit loc din viitoarea casa. Vezi pe: hornbach.ro

Si ca sa înțelegeți, înainte sa am aceasta retrospectiva si aceasta revelație, nici nu ma gândeam la un astfel de loc numai al meu. Ma gândeam la o întreaga casa pictata in culorile curcubeului, la combinații hazlii de texturi si forme, dar ideea unui spațiul drăguț amenajat, un crâmpei de liniște si de acasă mi-a fost transmis de Hornbach. Pentru ca numai pe site-ul lor am găsit si inspirația de a ieși din conturul meu, din bucla mea colorata, din tiparul oarecum banal si a vedea lumea dintr-o alta perspectiva.

Tu ce camera de acasă vrei sa renoveze, sa transformi sau sa îmbunătățești?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *