Notre dame – afacere sau catastrofa

Ok, ne-am speriat, am plans, am jelit-o de mama focului in care a ars. Perfect, oamenii au fost atentionati, le-am atras atentia, alti milionari si-au rupt din orgoliu si au donat sume enorme de bani, minunata catedrala a fost salvata.

Acum ce mai asteptati? Ce mai vreti? Ce credeti ca o sa primiti?

Nimic.

Ati facut scandal pe facebook, ati plans cu francezii si ati donat live-uri si atentii nebanuite pentru pamanturile altora. Ati vorbit despre asta peste tot, la tv, la munca, la birou, la scoala, la facultate etc.

I-ati acordat toata atentia de care n-avea nevoie.

Nimeni nu a zis ca nu e bine sa constientizam problemele din alte tari si sa intelegem cat de grava a fost chestia asta, dar iar am dat-o-n penibil.

Hai sa va prezint pe scurt niste lucruuri despre pamantul pe care mergeti zilnic: Romania e o tara vanduta, nimic din ce vezi pe strada nu mai e al nostru cat sa ne bucuram de el (uita-te cat platesti pentru un credit la banca doar ca sa ai o casa, un acoperis al tau), uita-te cat platesti sa ai ce sa mananci si cum mai bine de jumatate din ce castigi se duce la stat. Statul nu tine cu poporul, chestie perfect evidenta (e un fel de mare boss pe care-l hranesti sa traiasca chiar daca existenta lui nu te ajuta pe tine cu absolut nimic, dar iti e mila de el si deh, ii dai de mancare), problemele cu care se confrunta Romania nu tin de noi ca popor (degeaba iesi in strada ca vrei libertate – ati mai facut asta in 89 odata si s-a ales praful, acum va plangeti mortii ca s-au sacrificat pentru tara) Daca nu stiati, romanii nostri scumpi sunt preocupati de alte probleme mult mai grave (desfiintarea uber-ului ca nu mai au taximetristii pe cine sa injure, investitiile PMB in consolidarea podului Grant, unde au acoperit rosturile de dilatatie, nemultumirea poporului cu privire la alarmele de la pompieri si salvare care sunt prea galagioase si ii deranjeaza, eliberarea infractorilor din puscarii ca sa nu intre Dragnea… lucru care ne-a facut de ras la nivel mondial, alegerea unui prim-ministru demn de respect, care nu stie sa vorbeasca romaneste, da’ barimi alte limbi, falsa solidaritate permanenta a romanilor etc)

Ganditi-va la cazinoul din Costanta care mai are putin si pica, ganduti-va la Palatul de la Cisteiul din Mures, care e in paragina, Ocna Mures, Uioara de Sus, la fel, darapanata.

Nu doar Romania are problemele politice sau nemultumiri, multe alte tari membre ale uniunii europene au aceleasi probleme.

 

2016-2019 – numarul de atacuri teroriste

Sunt atacuri teroriste in Franta si Regatul Unit. De ce acolo? Pentru ca sunt puteri mai mari, mai vaste. Totodata sunt popoare care se pot pune inapoi pe picioare repede, sunt oameni care se pot descurca. Sunt probleme alarmante intr-adevar, dar din care ei pot iesi singuri, spre deosebire de Haiti, Mexic, Congo, Uganda, Yemen, Tanzania, Uzbekistan. Ele ce au?

Dubaiul e frumos, oras de lux, dar nu se uita nimeni ca jumatate zace in saracie. Mexic la fel, se zice ca n-ai cum sa te plictisesti acolo, dar nu vede nimeni cate atacuri sunt,chiar daca e langa cea mai mare putere mondiala. Ea de ce nu e ajutata?

In 2015 in atacurile de la revista Charlie Hebdo a aparut nebunia cu Je suis Charlie, au fost omorati 12 oameni, au iesit in strada mii, au vorbit milioane. In 2014 au murit 310 oameni in atacurile din Nigeria.  Nu s-a auzit mai nimic.

In noiembrie 2015 a fost atacul terorist din Paris unde s-au inregistrat 129 de morti. Din nou o lume intreaga a sarit in ajutor. In 2015 in Bagdad au murit 340 de oameni in urma unui atac terorist. Cine a vorbit despre el?

A ars o cladire veche de sute de ani. O CLADIRE. O  constructie fara suflet. Nu a murit nimeni. S-au strans milioane de dolari in cateva ore. CATEVA ORE. In 2014, in iunie in Irak a avut loc un masacru in care au murit 1566 de oameni. Ei de ce nu sunt importanti? Pentru ca nu sunt popoare puternice?

 

Cele mai mari atacuri teroriste din istorie

Oamenii se gandesc: „Lasa ma, ca acolo sunt tot timpul!” Si asta inseamna ca trebuie sa continuie si sa fie ignorati ca deh, e problema lor. Si problemele Frantei sunt problemele ei.

Mor sute de oameni zi de zi. unde e presa? Unde sunt milionarii care ar putea salva intreaga lume cu o donatie? Unde e umanitatea?

Puteti sa lasati Romania deoparte, problemele noastre nu sunt atat de grave fata de problemele altor tari. Dar ele nu conteaza, ca sunt sarace, sunt mai slabe decat noi ceea ce ne face sa ne simtim mai bine ca popor pentru ca nu suntem cei mai prosti. Hai sa plangem dupa marile popoare ale lumii, care nici nu se uita la biata Romanie, dar serios, hai sa ii jelim sa ii ajutam, ca deh… asa e frumos.

Viata a ajuns sa nu mai valoreze nimic. Totul e o gigantica afacere din care doua popoare isi mentin suprematia. Restul ne sbatem la mila lor.

3 Replies to “Notre dame – afacere sau catastrofa”

  1. Nu am citit tot pentru mi-am dat seama in ce directie merge “articolul” dupa primele 2 sau 3 paragrafe + sfarsit.
    Motivul pentru care “cladirea fara suflet” a primit aproape un miliard de euro din donatii este ironic din cauza faptului ca e incarcata de suflet. Spre deosebire de oameni, care pot muri dupa 3 10 20 de ani de la nastere, si 90% sunt nesemnificativi, in catedrala asta ca orice loc iconic pe care il invatam inca din gradinita, a rezistat sute de an. Pe langa faptul ca e opera arhitecturala, este un simbol al Frantei, al catolicismului si indirect prin prisma evenimentelor din ultima vreme, al Europei si viitorului incert a acesteia. Oricum vesticii europeni stiu foarte bine sa isi valorifice trecutul la nivel turisitc. Iar o astfel de tragedie este si o paguba materiala in turismul Parisului. Also din cate stiu cei ce doneaza au tax relief pe o perioada, sau banii nu se imooziteaza toti, ma rog ceva de genul. Deci cred ca ar fi mai okey sa nu mai improscam cu noroi din gelozie spre acte de caritate si spirit civic si sa ne uitam in ograda noastra, unde daca nu ne convine ceva, ar trebui sa incercam sa schimbam acel lucru. Peace. A si faza cu atentatele in alte parti ale globului. Lumea a fost colonizata in mare parte de Europeni, cultura alba este clar cea care “trage sforile” iar noi traim in Europa. E clar ca media o sa ne bage lucrurile care se intampla langa noi. Nimeni nu se uita pe ziarul Sri Lankai sau Africii de sud (cnn bbc google). Sunt sigur ca in tarile unde s-au intamplat evenimentele nefericite au fost mediatizate la fel cum la noi sau alte state occidentale s-a mediatizat faza aceasta.

    1. De acord cu aprox. 60%. Dar tot e mediatizat prea mult pt ceva ce a fost “salvat” in câteva ore. Ideile sunt diferite și părerile împărțite. Și la noi sunt destule probleme. Ma deranjează, în schimb toată aceasta agitație pt ceva străin. Nu ca ar avea romanii o reputație prea frumoasa prin Franța. Pur și simplu prioritățile sunt puse greșit. Nu e nimeni mai presus de nimeni. 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *