Pe locuri, fiți gata… HONDA

Tic-tac, tic-tac, pas cu pas. Am emotii, sunt nerăbdătoare, am inima cât un purice și mâinile mi-au transpirat.

În soarele arzător al Germaniei urmează să fac o descoperire nouă. Cât de ușor îmi e acum, după o perioadă de câțiva ani prea lungi, să fac un test pe o așa frumusețe.

Oamenii așteaptă, mulțimea înnebunește când o uriașă cursă e pe cale să înceapă. Se pregătesc de start, iar eu mă pregătesc s-o întâlnesc. Este prea frumos să nu profit de fiecare moment.

Mi-a plăcut mereu culoarea alb, se potrivește la orice. Se potrivește atât de bine și cu căptușeala roșie de pe scaune. Lucea în lumina de afară, era fermecătoare, iar cu omul potrivit în dreapta deja părea că totul e un vis.

Motorul ardea deja și nici măcar nu era pornit. De ce? Pentru că mașina asta e făcută să zboare. Pilotul nu se simte că și cum ar fi la volanul unei mașini banale, ca și cum ar conduce pe străzile plictisite și prea aglomerate ale Bucureștiului, nu se simte sufocat de oameni sau de străzi prea înguste precum cele din Roma. Nu. Aici e altceva, aici simte că trăiește, că este viu. Copilotul la fel, este dârz, stă relaxat, vede frumusețea de la un nou nivel.

Este o zi grozavă pentru un nou record, pentru a scrie istorie.

Cu un motor 2.0 VTEC Turbo, o capacitate cilindrică (cmc) 1996 și putere maximă (CP/RPM) 320/6500, n-ai crede că Honda Civic Type R ajunge de la zero la o sută de km în doar 5,8 secunde? Ei bine, trebuie testat.

Designul mașinii a fost primul care m-a cucerit, care m-a făcut să vreau să reconstruiesc circuitul de la Nurburgring.

Să arzi terenul, să apeși pedalele în glorie, să virezi cu hotărâre și toate din confortul sporit al unei mașini sportive. Să auzi motorul cum se încălzește când inima-ți sare din piept. Să te uiți în ochii lui Tom Hardy și să vezi nerăbdarea pe care o simte, acea doză de adrenalină nebună care-mi urlă și mie prin vene.

Tom era deja la mașină, aștepta să urce în ea și să plece. Eu eram la câțiva pași, mă uitam la pistă, la locul în care frumusețea asta pe patru roți avea să ne arate de ce e în stare.

L-am salutat pe Tom și am urcat în mașină. Am avut un șoc plăcut când i-am văzut interiorul perfect structurat, gândit în așa fel încât totul să-ți fie la îndemână, exact acolo unde îi e locul. Inspirat din motorsport, nu era de mirare că această mașină se contura perfect. Am apucat volanul cu teamă, tremuram. Nu pentru că îmi era frică de ceva, ci pentru că era acolo, în mâinile mele. Simțeam materialul, puterea, frumusețea lui și abia așteptam să închid portiera și să aud cum toarce așa o felină la linia de START.

Dacă te uiți puțin la scaunele din această mașină, ai zice că ești fix într-o mașină autentică de curse, iar cu Honda clar erai în mașina câștigătoare. Dotări de top, confort  maxim, scaune cu sistem de climatizare cu și frână electronică de parcare. Îmbină perfect sentimentul de dor de viteză cu garanția unei mașini sigure.

Șoferul este centrul acestei mășini și exact asta am simțit și eu. Oamenii erau pe locuri, balonul zburase și noi la fel. Era o fantezie ruptă din filmele cu Vin Diesel și îndeosebi seria Fast and Furious. Parcă eram de acolo. Nu se simțeau terenurile germane, se simțea adrenalina. Nu se simțea editarea mult prea evidentă din Fast and Furious, se simțea realitatea, te lovea cu putere, muscai aerul în fața ta, vedeam doar viteză și era dragoste la prima vedere.

Cu 3 moduri de conducere, nici nu ai cum să te plictisești în mașina asta:

Comfort, Sport și +R. E tot ce trebuie să știi. Accelerația, amortizoarele adaptive, forța direcției și precizia cu care simțeai schimbările de viteză.

Modul +R este deosebit. Declanșează potențialul lui Type R. Modifică întreaga mașină. Treci ușor și elegant de la o mașină de casă la un daredevil, o mașină de circuit cu direcţie întărită şi amortizoarele adaptive care îți oferă experiența completă a unei mașini Nurburgring.

Pleacă la drum cu această mașină. Nu numai că e frumoasă, lasă să fure ochii curioși ai lumii, dar se simte frumos. Honda Civic e de vânzare pentru ochiul elegant, care știe să o manevreze, care vrea șă se simtă în putere, dar totodată apărat, protejat, sigur.

N-am simțit în cursa asta decât iubirea pentru viteză. Nici n-am știut când am oprit, suflul îmi izbucnea cu zgomot, ochii îmi erau încă pironiți în parbrizul clar și gura îmi desena un zâmbet larg. Am simțit mâna lui Tom pe umărul meu, doborâsem un record de viteză.

Mă gândeam unde a ajuns tehnologia, eleganța și Honda România.

Am rezumat totul la 3 cuvinte. Honda. Civic. Type R.

Articol scris pentru #SuperBlog2019 – Proba 2

One Reply to “Pe locuri, fiți gata… HONDA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *