Pe tine ce te costa o fapta buna?

In Romania oamenii cu initiatia sunt, din pacate prea putini. Oricum, printre cei putini sunt oameni care chiar vor sa schimbe ceva sau sa aduca ceva nou ca noi, ca popor sa iesim din aceeasi umbra prea deasa.

Toti avem puterea sa schimbam ceva sau sa luam initiativa in legatura cu lucruri mici, dar deosebite. De ce sa nu inceapa schimbarea chiar cu tine?

Mereu ne-am concentrate sa ne fie bine si ne-am zbatut pentru o zi mai senina. Uite ca acum ai sansa de a face acelasi lucru pentru cei mai nefericiti.

Ai auzit probabil intr-una vorbindu-se despre oamenii si in special copii care nu isi pot purta de grija, care nu se descurca, iar cu timpul am vedenit sceptiti la tot ce inseamna neajuns din diferite motive.

Da hai sa lasam partea mai urata a lumii deoparte si sa ne concentram pe altceva acum.

Tu iti aduci aminte cand ai facut ultima data o fapta buna? Fara sa ceri sau sa astepti ceva in schimb?

Cam greu, nu-i asa? Te pune putin pe ganduri.

Ei bine, daca nu iti mai aduci aminte ai sansa de a schimba putin o zi ploioasa pentru un copil. Daca iti doresti asta cu adevarat si esti dispus sa rupi din timpul tau pretion pentru un zambet innocent te invint sa te alaturi comandamentului.

Ce comandament?

Un tip de treaba cu un zambet larg si o inima mai mare, pe nume Cristian China-Birta, a avut o idee ingenioasa si a dat nastere COMANDAMENTULUI PENTRU FAPTE MICI (un nume mare pentru o idee mareata – poate nu pentru tine, dar sigur pentru cei pe care ii poti ajuta). Puteti citi mai multe direct de aici. 😀

Nu stiu cate promisiuni ai facut la viata ta si cat de mult te-ai gandit la responsabilitatea unei promisiuni, dar aici nu punem la bataie doar vorbe, ci fapte, fapte mici, dar importante.

Acest comandament a pornit de la faptemici.ro si in mare se refera la mici lucuri, poate neobisnuite pe care esti dispus sa le faci pentru binele altuia. O organizatie a binelui, a progresului pentru o natiune mai dezvoltata, mai implicate, mai responsabila si grijulie. Asta inseamna “impreuna”.

Ca sa nu mai batem campii eu va propun sa intrati in acest comandament, cu fruntea sus si increzatori, cu bratele deschide si inima pregatita sa-si iasa din zona de confort. Ce zici? Te bagi?

Da, da stai asa. Inca nu ti-am zis despre ce e vorba concret, asa-i?

Pai hai sa vedem. Prima etapa este sa dai de veste. Ca parte din seria #faptemici anuntati public (pe orice retea de socializare si oriunde credeti ca merita) informatia urmatoare:

Compania HARTMANN, producător german în domeniul produselor de asistență medicală și de igienă, oferă Asociației ”Inima Copiilor” consumabile necesare desfășurării în condiții optime a serviciilor medicale pentru copiii aflați în programele dezvoltate de aceasta.

”Inima Copiilor”, organizația neguvernamentală care a construit  Centrul de excelență în cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, ajută anual sute de copii din România să trăiască și să se dezvolte sănătos.

HARTMANN sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie.

Cum te inscri in comandamentul pentru fapte mici? Simplu. Dupa ce ai dat sfoara-n tara trimiti un mail pe adresa cristi@kooperativa.ro cu textul, articolul, postarea, fotografia sau statusul pe care l-am scris si pe care oamenii l-au vazut. Nu uita sa folosesti hastag faptemici.

Etapa a 2-a vine imediat!!

Si nu uita, toate detaliile le afli direct de la sursa (linkul articolului pe care vi l-am dat mai sus).

E mai mult de atat. Pentru ca intri in acest comandament minune primesti grade ^_^, primesti stelute aurii, cunosti oameni super tari, te implicit intr-o miscare mai putin intalnita, iei initiativa si de ce nu …faci o schimbare!

P.S. Nu uita de #faptemici , este legatura noastra secreta. Ssst. 🙂

17 Replies to “Pe tine ce te costa o fapta buna?”

  1. Proiectele de acest fel sunt întotdeauna binevenite și extraordinare”.
    Uneori, costă foarte puțin o faptă bună. Trebuie doar să vrei, să vezi, să fii atent la ce se întâmplă în jurul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *