Stonemania – legende și beneficii din belșug

Se spune că un bărbat de pe continentul asiatic, voia să divorțeze de soția lui, dar înainte să îi spună ce a hotărât, a decis să își pună ordine în gânduri. A mers pe malul unui lac unde a văzut o pereche de rațe mandarin care își aplecaseră capetele una către cealaltă de parcă își șopteau vorbe de iubire. Și-a amintit de începutul relației sale cu soția și așa și-a dat seama că încă o iubește. Datorită rațelor bărbatul și-a salvat căsnicia și a datorat totul lor, astfel devenind un simbol al iubirii veșnice.

Se spune că, dacă vrei o viață de cuplu fericită, lungă și sinceră, trebuei să legi gâturile celor 2 rațe cu o panglică roșie. Vreau să vă vorbesc puțin despre rațele mandarin.

Nu știu câți dintre voi cunoașteți aceste rațe, așa că m-am gândit să vă mai dau câteva detalii. Rațele mandarin provin din Asia și mai sunt cunoscute și ca “Curcubeul Orientului Îndepărtat” sau rațele Yin-Yang. Ele trăiesc în mare parte în China, Coreea, Japonia și estul Siberiei. De ceva vreme au fost zărite și pe lacurile din Marea Britanie. Au un colorit al penelor interesant, unic, îți e mai mare dragul să le privești. Pe lângă culorile interesante pe care le au, aceste rațe au un stil de viață asemenator cu cel al lebedelor și pinguinilor: Se împerechează pe viață, de aceea au devenit și simbol al iubirii veșnice.

Conform legendei perechea de rațe trebuie dăruită de cineva cu suflet curat, sincer ca darul ei să te ajute să iți găsești iubirea și mai apoi liniște și fericirea în cuplu. De asemena contează unde sunt plasate cele 2 rațe la tine acasă. Rațele mandarin se așează în sectorul de sud-vest al camerei, acela fiind sectorul iubirii.

Pe lângă rațele mandarin și frumusețea lor, cristalele de diferite feluri aduc fericirea și armonia la tine acasă prin diferitele proprietăți pe care le au. Probabil puțină lume știe lucrurile astea, însă cristalele și pietrele semiprețioase nu sunt numai niște bijuterii drăguțe, ele lucrează, respiră, sunt vii, la fel ca noi și știu să-și folosească puterea pentru ca viața ta să aibă numai de câștigat.

Beneficiile cristalelor de care probabil nu au auzit:

  1. Cristalele te ajuta să dormi mai bine: Este dovedit că structura moleculară a cristalelor și pietrelor semiprețioase rezonează la anumite frecvențe, care pot corespunde cu propriile câmpuri magnetice, ajutând la echilibrarea energiei și îmbunătățirea bunăstării noastre. Cristale care te ajută să dormi mai bine: Ametist, Piatra lunii, Jadul (de mai multe culori), Cuarțul roz etc
  2. Stimulează distracția și aventura în călătorii: Cristalele emit frecvențe și energii deoarece sunt și ele, creaturi vii. Cristale bune de luat cu tine în călătorii: Malachitul, Ametist, Acvamarinul, Cuarțul fumuriu etc
  3. Cristalele atrag și mențin dragostea: Cu ajutorul terapiei prin cristale, poți atrage sau menține flacăra vie a dragostei dintre tine și cel iubit. Cristale care atrag și mențin dragostea: Rodocrozitul, Cuarțul roz, Granatul, Rodonitul, Lepidolitul. Fun fact: toate cristalele din gama dragostei au cele mai frumoase culori, de la roz pal la un vișiniu aprins.
  4. Cristalele te ajută să fi mai pozitiv și mai fericit: Cuarțul roz, transparent, Onixul, Ameistul, Floritul, Jadul, Citrinut etc.
  5. Iți pot neplinii dorințele dacă știi ce piatră să alegi în funcție de ce îți dorești: pentru o relație plină de pasiune – rubinul, pentru fiedelitate în relație – smarald, pentru vindecare în dragoste – safir, pentru noroc în afaceri – malachit, pentru rezitentă fizică – cuart fumuriu, pentru noroc în carieră – granat etc

Personal, sunt mare iubitoare de frumos, mai ales pietre semiprețioase. Mi se pare că au o frumusețe aparte față de orice altă bijuterie, iar faptul că au și niște proprietăți la fel de deosebite, sunt și mai atrăgătoare pentru mine. Coarțul roz este una din petrele mele preferate, pentru că este o piatră feminină, are nenumărate beneficii și are un aspect tare drăgălaș. Se poate tăia în diferite forme și mărimi ceea ce îl face foarte versatil.

Articol scris pentru SuperBlog 2020 – ediția 21 – proba 12

One Reply to “Stonemania – legende și beneficii din belșug”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *