Tu ce numești “acasă”?

Se zice că acasă e unde e mama, unde poți să stai nu tocmai decent pe canapea, unde iți poți arunca hainele pe un scaun și nimeni să nu te ia la întrebări. Acasă poate fi locul în care te așteaptă cea mai dragă persoană pentru tine, unde te așteaptă un blănos cu ochii blegi care dă din coadă și iți linge fața. Acasă poate fi locul în care poți lua pe cineva în brațe ascultându-i bătăile inimii, locul în care șifonierul este arhiplin și în bucătărie ai vase nespălate, locul în care dormitorul are patul nefăcut și în baie iar ai lasat prea mult păr. Acasă poate să fie orice, oricine. Gândește-te ce înseamnă acasă când și căminul tău, pe care îl iubești și la care te întorci mereu zâmbitoare este colorat pe gustul tău. Toți ajungem într-un moment al vieții noastre în care visam cum am vrea să arate casa visurilor, iar cu chiriile din ce în ce mai mari, ce ai zice dacă ai da puțină culoare și stil locului în care locuiești? Așa faci dintr-o casă obișnuită un ”acasă”al tău.

Hai să uităm de prețurile prea mari pentru un vis, hai să uităm de chiriile exagerate și de încercarea nemuritoare de negociere că deh, suntem români. Haideți să ne uităm puțin în celalaltă parte. Acasă nu trebuie să însemne o casă uriașă, un penthouse cu trei nivele, cu mobilă și gadgeturi de ultimă generația. Nu uita că și la bunica te simți că acasă în mirosul de bucate calde, lângă sobă.

Lângă sobă, pe un talburel cu trei picioare, în fața unei măsuțe mici ciobită într-un colț, chiar acolo, alături de mama și de bunica, alături de frați și întreaga familie.  Căldura din cuptor cuprinde întreaga încăpere și salivezi la bunătățile ce urmează să fie puse pe masă.

Am crescut cu ideea că unde sunt cei dragi, acolo e “acasă”, iar cu timpul am văzut adevărata frumusețe în momente de poveste, în care te strângi la masă, alături de sora cu care te certai mereu când erați de-o schioapă, alături de mama care te îmbrățișa cu dragoste și alături de tata care făcea cele mai nesărate glume. La masă, într-o bucătărie primitoare, în culori calde care să iți transmită sentimentul de acasă și care să știe să te facă să te simți binevenit.

Mereu ne-am imaginat cum ar arăta casa perfectă, cu un living modern în culori pastelate, o baie elegantă în culori reci, dormitoare colorate și o bucătărie deosebită. Având în vedere că dragostea trece prin stomac nu numai pentru a cucerii inima unui bărbat, dar și pentru a îndulcii o zi prea acră în familie, bucătăria este locul în care cărțile de bucate stau în rame, ustensilele de bucătărie sunt lustruite cu atenție și cuptorul supraveghează cu atenție totul. O bucătărie curată, cu geamuri mari poziționate în fața chiuvetei rotunde, bej echipată cu o baterie neagră perfect adaptată pentru chiuvetele din fragranit, cu mâner pe laterală în punctul zero, ce corespunde livrării apei reci. O bucătărie spațioasă cu o insulă în mijloc unde să-ți ascunzi rețetele preferate pe rafturi deschise, unde blatul este din marmură și lucește sub lustrele cu lumină rece. O bucătărie în care mașina de spălat vase este camiflată în culorile neutre ale mobilei, perfect asortate cu luciul marmurei clasice albe. O bucătărie în care un cuptor Franke iți face cu ochiul când treci pe lângă el, poziționat mai sus, de unde să iți fie mai ușor să-l deschizi, fară să riști să dezvolți dureri de spate sau să iți fie teamă să scoți friptura aburindă din cauza greutății tăvii. O bucătărie unde o plită Franke este mereu pregătită să facă față oricâtor provocări ai să îi dai: fie că e o masă pentru 2 și vrei să îl impresionezi la o întălnire romantică, fie că e o masa pentru întreaga familie și vrei să le faci pe plac tuturor membrilor participanți. O bucătărie cu multe detalii elegante, mici semnături precum un afiș mic într-un colt, un tablou discret sau mici texte de încurajare, pete de culori, ale tale comori. O bucătărie în care frigiderul doarme liniștit într-un colt, fară să te încurce în vreun fel și fară să stea prea departe de tine facilitandu-ți întregul proces prin care treci când vrei să pregătești o masă.

Chiuveta poziționată în fața unor ferestre mari
– Imagine cu titlul de prezentare –
Chiuveta rotundă bej
Bateria o gasiți pe site-ul Franke
– Imagine cu titlul de prezentare –
Insulă în mijlocul bucătăriei
– Imagine cu titlul de prezentare –

Franke este un brand de renume care are o varietate extraordinară de produse. Datorită lui o casă se transformă în „acasă” în câteva clipe. Dintr-o multitudine de idei pe care fiecare le avem când vrem să ne cumpăram o casă noua, vrem să ne îmbunatațim condițiile de trai actuale sau vrem să transformăm totul până la cel mai mic detaliu, riscul să ne pierdem in detalii este destul de mare. Cu Franke, pe de altăparte, este ușor să pui totul pe hârtie, să desenezi visul la care ai tot aspirat și să iți vezi căminul exact așa cum ți l-ai imaginat cu doar câteva clickuri. Pentru mine, bucătăria unei case este precum camera ascunsă a unui spiriduș, o comoară pe care trebuie să o pretejeze, o oală cu aur din care ies aburii de fiecare data când capacul este ridicat. Pentru un “acasă”, o bucătărie din care vrăjile să-și facă treaba impecabil este echivalentul unui cămin de poveste (sau a placintei Albei-ca-Zapada pe care a facut-o special pentru Grumpy, numeni nu-i rezistă).

Fă-ți și tu vrăjile cum se cuvine într-o bucătărie de vis, cu un design unic, perfect pentru casa ta, care să-ți hrănească familia nu numai cu bucate gustoase.

Articol scris pentru SuperBlog 2020 – spring edition. Proba 1

One Reply to “Tu ce numești “acasă”?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *